Trachyandra

gardviu Minune

Această plantă mică extrem de decorativă este originară din Africa de Sud. Are frunziță spiralată de 20-25 cm înălțime, în 3-6 spirale. Floarea ei este de culoare albă sau roz pal cu diametrul de 1,5-2 cm. Se poate planta și în aer liber, însă datorită faptului că nu este rezistentă la iarnă, se recomandă păstrarea ei ca plantă de interior.

Este o plantă care necesită multă lumină, iar nu-i place soarele direct. Nu-i place udatul extrem, necesită un sol cu foarte bună evacuare a apei.

Însă are nevoie de vapori. Să pulverizăm ocazional frunzele ei, însă s-o udăm numai moderat. Are nevoie de suplimentarea substanțelor nutritive din primăvară până în toamnă.

Poate fi înmulțită ușor prin semănatul semințelor. Să punem pământ cernut într-un vas. Să semănăm semințele pe suprafața solului, apoi să cernem un strat foarte subțire de pământ și deasupra semințelor. Să pulverizăm apă pe ele, apoi să le acoperim vasul cu o placă de sticlă  sau cu o folie transparentă până la germinație. Să-l punem într-un loc luminos, însă în nici un caz cu raze de soare directe. Să verificăm zilnic suprafața solului dacă este umedă și dacă este necesară să o pulverizăm din nou și nou! Are nevoie de o temperatură peste 20 de grade pentru germinare.

Se poate planta și în aer liber la sfârșitul lunii aprilie. Planta dezvoltată se simte bine în aer liber la o temperatură între 5 și 28 de grade.

Be the first to comment

Leave a Reply