Lisianthus, floarea inocenței

gardviu Minune

Lisianthus/Eustoma/ Eustoma grandiflorum

Florile pot fi de mai multe culori: alb, mov, roz, albastru.  Este o plantă de 30-40 cm înălțime, care înflorește în perioada iunie-august. Îi place locul însorit. Este ideal pentru a fi plantat în ghiveci sau în grădină.

Florile sunt formate din patru petale foarte subțiri, în culori delicate de la alb la roz și violet (unele varietăți au marginile petalelor de culoare închisă și restul petalei alb). Florile apar după 3 luni de la plantarea semințelor și se mențin înflorite cam o lună. Ea este foarte apreciată când vine vorba de realizarea de buchete florale, dar este cultivată şi ca plantă ornamentală de apartament. Eustoma este extrem de îndrăgită pentru florile sale, care au o durată de viaţă destul de mare.

Semințele se pot planta în ianuarie.  Acestea se pun într-un amestec de pământ cu nisip, încercându-se, pe cât posibil, să se creeze condiţii de seră. Temperatura din cameră trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 25 de grade Celsius, iar vasul unde au fost plantate seminţele se va acoperi cu o folie sau cu un capac transparent. Poate fi plantat în grădină în luna mai, și trebuie să ciupim un pic vârfurile, ca să se îndesească.

3 Comments

Leave a Reply