Hortensia cu flori ce își schimbă culoarea

gardviu Minune

hortensia in loc de gard viu

Hortensia este o plantă originară din Japonia și Asia de Sud-Est. Se adaptează cu ușurință la aproape orice tip de sol. Din acest motiv este o plantă răspândită în mai multe țări din lume. Hortensia este un arbust decorativ, cu flori colorate. Inflorescențele sunt rotunde, globulare. Înflorește la începutul verii până toamna târziu, pentru a transforma grădina într-un nor de flori.

 

Selectarea locului pentru a planta hortensia

Recomandarea noastră este să plantăm hortensia într-un loc însorit, dar acolo unde soarele nu bate la amiază, deoarece nu rezistă la soarele arzător. Temperatura maximă la care rezistă vara este de 20-22 grade. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât florile mor mai rapid. Temperatura ideală pentru hortensia este de 15 grade Celsius.

Hortensia nu se plantează sub umbra unui copac. Rădăcinile copacului vor absorbi toată umezeala și toți nutrienții din sol și din cauza umbrei formate de către coroana copacului, hortensia va crește mai încet. Distanța între plantele de hortensia să fie de 100-120 cm.

 

Solul pentru plante

Așa cum am specificat la începutul articolului, hortensia se adaptează la cele solurile frecvent întâlnite, însă la plantare este bine să folosim un sol de calitate ca să asigurăm prinderea butașilor. Vom pregăti un amestec din 3 părți de pământ de flori, o parte compost (Puteți citi multe informații despre compostare aici) și o parte turbă. După plantarea butașilor, vom crea o moviliță de 5-6 cm în jurul tulpinei.

 

Udarea

Hortensia trebuie udată des, mai ales primăvara și vara. Cel mai bine este să udăm de 2 ori pe săptămână primăvara și vara și o dată pe săptămână toamna. Vara când este caniculă, recomandăm să udați zilnic, dimineața sau seara.

Fertilizarea

Această plantă nu are nevoie de fertilizări regulate. Este mai bine să folosim substanțe naturale cum ar fi cojile de fructe și legume. În prima lună după plantare să nu adăugăm îngrășământ deloc. O fertilizare primăvara și fertilizare vara în iulie-august sunt suficiente.

 

Inflorescența

Florile pot fi de mai multe culori: alb imaculat, verde, albastru, roz, roșu intens sau violet. Culoarea florilor este influențată de aciditatea solului. Când floarea este alb imaculat, atunci solul este acid.

Pentru flori albaste sau violet, pH-ul solului trebuie să fie între 4 și 4,5. Pentru a avea acest pH, putem adăuga coji de fructe, coji de ouă, rumeguș pe sol.

Pentru flori roz sau roșii, pH-ul solului trebuie să fie între 5 și 5,6. Pentru a avea un sol alcalin, putem adăuga var, cărămidă pisată sau calcar.

 

hortensia inflorita

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply