Ghivece suspendate pe terasa

gardviu Minune

Daca nu avem loc sa punem pe terasa ghivece mai mari, sau vrem ceva mai inedit, putem achizitiona ghivece suspendate, in care sa plantam flori sezoniere. Acestea vor infrumuseta un perete urat, sau se pot pune si in copaci. Pot fi produse din mai multe tipuri de materiale, insa la toate trebuie sa avem grija mai mare de flori, deoarace au nevoie de mai multa ingrijire.

Ghiveciul suspendat de obicei este destul de mic, deci florile sezoniere au nevoie de nutritii suplimentare o data pe saptamana. Totodata acestea se uda si mai des, deoarece prin stratul subtire de pamant trece mai repede apa (desigur fiecare ghiveci trebuie sa aibe gauri in partea inferioara, ca sa nu putrezeasca radacina plantelor), dar si pentru ca, fiind la inaltime, vantul le usuca mai repede. Daca nu facem toate aceste lucruri, florile nu vor inflori toata vara, si vom avea o priveliste nu tocmai placuta.

Pentru ca plantele sa se dezvolte bine, trebuie sa alegem ghiveciul in asa fel incat sa nu fie lat si doar de 4-5 cm inaltime, ci mai degraba sa arate ca o galeata. Daca avem doar galeata de sarma, atunci prima data trebuie sa o invelim cu ceva in parte interioara. Multa lume pune un nailon simplu, insa nu recomand sa folositi aceasta metoda, deoarece radacina plantelor se va ofili. Mai degraba punem muschi! Daca nu avem, atunci putem folosi o folie agro, un geotextil, insa pe acesta sa facem gauri inainte sa o punem in ghiveci. Sa punem un strat de compost in ghiveci, dupa care sa punem pamant universal de flori. Plantelor nu le place sa fie plantate direct in compost, din aceasta cauza trebuie sa punem si pamantul de flori. Plantele cu radacina mai mare, se vor planta in mijloc, cele cu radacina mai mica sau cele care sunt “curgatoare” sa fie plantate pe margine.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply