Floarea-pasiunii

gardviu Minune

Passiflora este cunoscută și sub numele de floarea pasiunii, floarea ceasornic sau floarea suferinței. Este o plantă agățătoare, cu tulpini și ramificații simple, prevăzute cucârcei.  Fructele sunt comestibile, aromate, răcoritoare, bogate în vitamina C.

Toamna, se poate tăia până la 15 cm înălţime pentru a fi mai bine protejată de frig. Nu este o plantă pretențioasă. Se udă numai în primele zile după ce o plantăm. Între udări vom lăsa pământul să se zvânte. Planta adultă necesită udări numai în perioadele extrem de secetoase și călduroase. Passiflora de jardiniera, sau ghiveci va fi udată periodic, dar cu aceeași condiție: să lăsăm pământul să se usuce între două udări. Iarna se va uda foarte rar.

 

Dacă Passiflora are frunzele galbene sau nu înflorește este semn că luminozitatea nu este corespunzătoare. Asigurați-i câteva ore de soare pe zi. Când foliajul crește abundent și florile lipsesc, probabil că este vorba de o supraalimentare a plantei. Întrerupeți administrarea de fertilizator. Dintre dăunători, purecii și păianjenii roșii atacă planta cel mai des, mai ales când aerul este prea uscat. Se combat cu insecticid, dacă nu cedează dupa ce ați stropit frunzele cu un amestec de apă și săpun.

 

Be the first to comment

Leave a Reply