Plantele de casă și probleme ce pot apărea

gardviu Minune

Pentru ca plantele ținute în casă să fie la fel de frumoase ca atunci când le cumpărăm, trebuie să le creăm condițiile ideale. Acest lucru ar trebui să înceapă deja înainte să cumpărăm o floare, ținând cont de temperatura din casă, umiditate, curenți de aer, etc. Dacă știm deja lucrurile acestea, atunci să întrebăm la florărie dacă acea floare se pretează la condițiile de acasă, deoarece altfel s-ar putea să se usuce în scurt timp.

La cumpărarea florilor, să ne uităm atent la urmele unor boli, ciuperci, sau leziuni pe frunze sau tulpină. Când ducem acasă plantele să avem grijă să nu le deteriorăm, deoarece atunci o să fie atacate de bacterii. Planta ajunsă acasă trebuie întreținută diferit în funcție de stadiul în care este: de creștere, de înflorire, sau în stare adormită. De multe ori nu este vorba despre o boală când ne mor plantele, ci pur și simplu din cauza la întreținerea lor neadecvată, acestea se usucă. Să vedem cum putem identifica principalele cauze:

  1. Lipsă de apă/prea multă apă: Interesant este că aceste două probleme produc simptome asemănătoare. Plantele se ofilesc, deoarece în nici un caz nu pot absorbi apa (în cazul în care le udăm în exces, în pământ nu mai rămâne aer, și nu poate absorbi apa).
  2. Prea cald/prea rece: Dacă temperatura se schimbă radical cu 10 grade (vara pornim aerul condiționat, sau iarna venim acasă și pornim încălzirea după ce mult timp nu a fost cald în casă), frunzele pur și simplu o să cadă.
  3. Curenții de aer din casă: Nici o plantă nu rezistă în locuri unde este curent. Depinde de plantă ce se întâmplă cu ea, unele se înnegresc, altele își pierd frunzele.
  4. Prea multă lumină/prea puțină lumină: Dacă punem o plantă care preferă umbra la soare, atunci frunzele acesteia se vor arde, vom vedea pete maronii. Dacă nu primesc destulă lumină, atunci fotosinteza nu o să mai funcționeze, din acest motiv nu vor mai înflori, și vor avea o culoare gălbuie. Este recomandat să întoarcem florile ca să ajungă lumina peste tot.
  5. Umiditate: Dacă umiditatea este scăzută, atunci marginile frunzelor vor deveni maronii, dacă este ridicată atunci pot apărea infecțiile fungice.

 

Be the first to comment

Leave a Reply