Plante medicinale împotriva depresiei

gardviu Minune

Câteodată te enervează lucruri mărunte de nu mai știi cum să le faci față, iar în alte dăți nu te interesează nimic din cauza oboselii? Spre sfârșitul iernii aceste comportamente nu trebuie să ne surprindă. Luptă împotriva oboselii și a stării de spirit proaste cu cu plantele medicinale!

Cei care sunt predispuși la depresia, vor suferi cel mai mult, însă și cei care nu sunt predispuși la această boală vor fi triști sau nervoși mai des. Iarna, stresul ne consumă energia mai mult decât în celelalte anotimpuri, din acest motiv avem nevoie de mai multă odihnă. De multe ori nici odihna nu ajută, pentru a face față tuturor efectelor negative. Iarna și sistemul nostru imunitar obosește, vitaminele și mineralele din corp se epuizează, și suntem mai vulnerabili în fața bolilor.

Sunătoare:

Efectul său de ameliorare a stării de stres a fost cunoscut deja în antichitate. Este eficient în cazul stării de neliniște, anxietate, nervozitate, schimbări frecvente ale dispoziției și insomnie. Ceaiul cauzează fotosensibilitate, astfel încât pe perioada administrării ceaiului să evităm solariul sau lumina puternică a soarelui. Totodacă să evităm consumul de iaurt, bere, cafea, ciocolată, fasole și produsele afumate, sau acre. Dacă luați medicamente, este indicat să vorbiți cu medicul Dvs despre eventualele contraindicații. Să bem de 2-3 ori pe zi 200 ml de ceai (1 lingură de plantă opărită cu 200 ml de apă, lăsată 15 minute, după care trebuie strecurată).

 

Menta:  Este ideal în cazul în care ne simțim triști, deprimați, sau când simțim că stăm rău cu nervii. Se consumă o dată sau de 2 ori pe zi, câte 200 ml.

Lavanda, roinița: Se recomandă pentru a ameliora stările nervoase, de agitație, tulburări gastrice sau de somn. Poate fi folosit sub formă de ceai sau ca și ulei esențial în apa în care facem baie. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plante la 200 ml apă.

Valeriana: Are efect relaxant și produce somnolență. O linguriță de plantă se fierbe în 200 ml apă. Se consumă înainte de masă, îndulcit cu miere, de 2-3 ori pe zi.

Rooibos: Ceaiul de arbust sud african are efect de ameliorare a stresului, calmare, energizant și este eficient în cazul insomniei.

Ginseng: Planta populară a medicinei orientale are o istorie de 6000 de ani. Rădăcina de ginseng absoarbe ani de zile și stochează energia Pământului. Ceaiul său întărește, revitalizează și energizează corpul. Consumat regulat, putem prelungi durata noastră de viață, din acest motiv se și numește “rădăcina vieții”. În cazul oboselii cronice, oboselii și după alte boli, ne ajută să redobândim energia.

Echinacea: Ajută la întărirea imunității. Deoarece rădăcina crudă este mai eficientă, în farmacii putem găsi extract de Echinacea, din care este recomandat să folosim de 2 ori 20 de picături.

Usturoi: Curăță organismul de toxine, și ajută la întărirea imunitară. Nu este planta preferată a multora din cauza mirosului specific, însă recomandăm să mâncați de 3 ori pe zi un cățel de usturoi dat prin răzătoare, amestecat cu lapte.

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply