Păstrarea begoniilor

gardviu Minune

Nu trebuie să aruncăm la gunoi begoniile care au înflorit toată vara, deoarece sunt specii de begonii care nu rezistă doar o vară. Însă trebuie să fim atenți deja atunci când cumpărăm plantele, ca să fie begonii cu bulbi, să putem să le păstrăm până la primăvară.

Begoniile (Begonia semperflorens) era cândva cunoscut ca și floare de interior, însă în zilele noastre deja se folosește des în grădină. Nici nu este de mirare că este unul din cele mai îndrăgite flori, deoarece este ușor de întreținut, poate fi plantat atât în ghiveci, cât și în jardiniere, se poate âine în grădină sau în casă, și de la sfârșitul verii înflorește până toamna. Dacă temperatura scade sub 10 grade, frunzele vor îngheța (fiind vorba despre o plantă mediteraneană). Putem face 2 lucruri în cazul acesta:

 

  1. Le aruncăm la gunoi și anul viitor cumpărăm altele
  2. Le ducem în casă pe timpul iernii și le îngrijim ca pe celelalte plante de interior (le asigurăm 19-20 oC, și folosim un umidificator când este nevoie. Înainte de a le duce în casă, le vom planta într-un sol bogat în nutriții)

Begonia cu bulbi (Begonia x tuberhybrida) poate fi de mai multe culori. Este important să scoatem bulbii din ghiveci sau din pământ înainte de vremea friguroasă din toamnă, deoarece își pot pierde frunzele chiar dacă temperatura încă nu scade sub 10 grade. Trebuie să tundem partea de deasupra a plantei, și să scoatem cu grijă bulbii din pământ. Dacă rănim bulbii când scoatem din sol, aceștia vor putrezi pe timpul iernii. Să le curățăm de pământ, însă să nu le spălăm cu apă, deoarece atunci o să fie nevoie să așteptăm zile întregi pentru ca ele să se usuce. Să le lăsăm câteva ore să se usuce, după care să le punem într-o cutie, fără să se atingă între ele. Se pot păstra în pivniță, sau chiar și în nisip. Spațiul în care le păstrăm să fie aerisit din când în când, ca să nu facă mucegai!

 

Be the first to comment

Leave a Reply