Lămâia și efectele asupra sănătății

gardviu Minune

Lămâia este una din fructele cu cele mai multe utilizări. Datorită conținutului mare de acid citric și vitamina C, sucul său curăță organismul în profunzime. Recomandăm diluarea cu apă, și consumat cu moderație. Este indicat să diluăm zemana de la jumătate de lămâie în 200-300 ml apă. Putem adăuga și miere. Această cantitate consumată o dată la 2-3 zile asigură necesarul de vitamina C. Dacă este consumat chiar înainte de a lua micul dejun, atunci curăță cu blândețe stomacul și intestinul subțire.

Se poate folosi în mai multe moduri:

  • Este eficient în calmarea durerii de gât, dacă pulverizăm zeama nediluată o dată la 2 ore pe zona dureroasă. Zeama de lămâie omoară bacteriile și vom simți o ameliorare a durerii deja din primele ore.
  • Dacă simțim că o să ne îmbolnăvim în curând, în cursul zilei este recomandat să bem apă cu zeamă de lămâie de mai multe ori.
  • Pentru a opri o sângerare, putem face în felul următor: prima dată spălăm bine zona afectatată, după care clătim cu apă cu lămâie.
  • Este un antioxidant puternic. Dacă adăugăm în salate de fructe sau salată de legume, atunci le conservează pe acestea, și previne decolorarea acestora.
  • La dresinguri pentru salate și în ciorbe putem folosi pentru acrirea acestora. Coaja se poate folosi la prăjituri.

Coaja are proprietăți de ameliorarea febrei, de întărirea inimii, este ideal pentru stabilirea tensiunii.

Însă atenție! Pentru ca citricele să nu facă mucegai, acestea sunt tratate cu E-230 bifenil. Fără a ne pune în pericol, putem consuma doar cantități mici din acesta.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply