Florile din grădină nu sunt doar frumoase, ci putem să le și folosim pentru anumite boli, infecții. Iată câteva exemple:
Trandafirul
Uleiul din trandafir este recunoscut datorit[ efectului de calmare. Oțetul de fructe amestecat cu oțetul de trandafiri este recomandat în cazul durerilor abdominale, dar putem adăuga câteva picături în apa de baie.
Panseluța
O cană de ceai preparat din panseluțe are un efect diuretic și de curățare a sângelui.
Mușețel
Este cunoscută datorită efectului antiinflamator, dar totodată ameliorează crampele, și poate fi folosit în cazul în care avem febră. Este o plantă “minune” și pentru a ameliora durerea de gât, dar se folosește și în astmul bronșic al copiilor.
Viorea
Ceaiul din viorele ameliorează tusea. Pentru a prepara oțet din viorele, punem 3 pumni de flori într-un borcan, turnăm peste oțet din vin, sigilăm borcanul și punem într-un loc însorit. Oțetul astfel obținut se scurge, se pune într-o sticlă, și se păstrează într-un loc răcoros. Dacă avem dureri de cap, să bem un pahar de apă cu zahăr în care punem o linguriță de oțet de viorele.
Lavanda
Este antidotul în cazul durerilor abdominale, migrenelor, ajut[ la eliminarea stresului, oboselii. Să diluăm 12 picături de ulei de lavandă în 100 ml apă fiartă: această compoziție se poate folosi pe cicatrici, sau infecții ale pielii.
Iasomie
Uleiul de iasomie pus în apa de baie, ajută la ameliorarea stării de spirit. Totodată se poate folosi și ca și pansament în cazul durerilor menstruale.
Cum să preparăm ceaiul?
- Din petalele și frunzele florilor putem prepara ceaiul.
- Putem fierbe rădăcina plantelor, însă atunci este important să le fierbem cel puțin jumătate de oră, și să consumăm lichidul cât încă este cald.
Be the first to comment