Flori pe balcon

gardviu Minune

În piețe, magazine, florării și grădinării deja sunt sute de plante cu flori din care putem alege pentru balconul nostru. Să vedem ce plantă trebuie să alegem ca să fim siguri că acestea vor înflori și la noi.

De unde să alegem?

Recomand să le achiziționați de la florărie sau din gădinării specializate, deoarece aici grădinari au grijă de plante zi de zi. În supermarketuri, lucrătorii au rolul de a uda plantele, și de multe ori îi udă excesiv, sau nu udă deloc. În aceste cazuri plantele care prezintă semnele unor boli sunt vândute la jumătate de preț, însă de cele mai multe ori rădăcina acestora este deja putrezită, și nu se mai pot salva. Și în piața de legume am văzut flori pentru balcon, însă acestea de obicei sunt doar pulverizate cu apă ca să arate mai bine, și din această cauză frunzele lor sunt arse.

 

Ce să alegem?

Aceasta este o întrebare mai complexă, deoarece depinde de fiecare persoană (și balcon) în parte. De exemplu – nu putem planta begonii pe o terasă unde bate toată ziua soarele, deoarece această plantă se dezvoltă cel mai bine la umbră. În aceste locuri eu recomand mai degrabă petunie, mușcate, sau plante aromatice. În tabelul de mai jos o să vă arăt ce tip de plantă puteți alege în funcție de balconul unde vreți să plantați.

Loc însorit Semiumbră Umbră
Crăiță Primula Begonie
Mușcată Viola hortensis Cerceluș
Petunie Impatiens (Sporul casei) Fuchsia
Lalele, Zambilă Mușcată Hortensii
Gardenia Petunie Ienupăr pitic
Garoafele chinezești Begonie Impatiens (Sporul casei)
Spilcuță Isopul de apă Lobelia
Gazanie Margarete Pulsatilla grandis
Plante aromatice Bergenia Geranium
Floarea de piatră Plectranthus Tuia de ghiveci
Campanulă Verbina Dicentra
Hibiscus Azalee  Azalee
Oleandru Rhododendron Rhododendron

 

Be the first to comment

Leave a Reply