Cum să avem grijă de Steaua Crăciunului, sau Crăciuniță

gardviu Minune

Euphorbia pulcherrima

Deja din luna noiembrie, magazinele sunt pline cu Steaua Crăciunului, de nici nu știm pe care să o alagem, toate sunt atât de frumoase. Este foarte important să achiziționăm doar plante sănătoase, viabile, care să nu prezinte urmele unor boli.

Este o plantă sensibilă la frig și îngheț, în timp ce o ducem acasă, să o acoperim cu hârtie.

Îi plac locurile însorite, chiar și în geam! Dar temperatura ideală este cea de 20 de grade Celsius. Să udăm cu moderație, deoarece nu îi place când este prea multă apă în ghiveci. O dată la 2 săptămâni să îi dăm nutriții.

După Sărbători să punem floarea într-un loc însorit, și să o tundem înapoi la 10-15 cm! Să udăm doar din când în când! Atunci când lăstarii noi încep să se formeze, putem începe să o udăm și să îi dăm nutriții. Până la sfârșitul verii se poate modela forma, dacă ciupim un pic din vârfuri. Din luna mai până în septembrie poate sta și afară, însă în septembrie, când temperatura începe să scadă, cel mai bine este să o ducem în casă, unde temperatura este constantă.

De la mijlocul lunii septembrie trebuie să ne pregătim, deoarece frunzele vor deveni roșii. În această perioadă are voie să stea la lumină doar 12 ore pe zi, asta înseamnă că nici la lumina becului să nu stea mai mult de atât.

Putem pune peste floare o cutie de carton la 7 seara, pe care să o dăm jos în fiecare dimineață la ora 8.

 

 

 

Putem pune în dulap floarea timp de 12 ore pe zi, sau putem pune floarea într-o cameră fără geam, în întuneric.

De la începutul lunii octombrie putem lăsa să stea și în sufragerie, pentru a ne decora locuința înainte de venirea sărbătorilor.

 

Be the first to comment

Leave a Reply